Pinterest Predicts: meer focus op welzijn, spicy recepten en meer

Pinterest Predicts: meer focus op welzijn, spicy recepten en meer

In het not-yet-trending verslag voorspelt Pinterest wat de trends van morgen zijn. Wist je dat 80% van de voorspellingen in 2020 zijn uitgekomen? Pinners gebruiken het platform vooral om te plannen en ergens naar uit te kijken. Benieuwd naar de trends van 2021? Wij zetten er een aantal op een rij!

 

Droomvakantie naar… de Bahama’s? 

In 2021 zullen Pinners Pinterest gebruiken om zich onder te dompelen in droomreizen terwijl ze sparen voor een grote en dure reis. De trending zoekwoorden hiervoor zijn ‘luxury vacations’ (50% groei), ‘dream vacations’ (7x populairder) en ‘forest resort’ (100% groei). 

Binnenkort lanceert Pinterest de ‘Story Pins’ in Nederland, waarbij je een collectie van video’s en images kan maken in story formaten. Een mooie kans voor hotels en reisbureaus om droomvakanties te visualiseren. Nog een voordeel: deze kun je straks ook nog eens adverteren voor meer bereik. Wees hét bedrijf dat Pinners een moment geeft om even te ontsnappen naar een prachtig landschap middels advertising!

Bron: Pinterest

Modern Mystic

Dit jaar komen Pinners in contact met hun magische kant en alternatieve spirituele methodes. Ook badrituelen en nachtrust spelen een belangrijkere rol. Zo vinden er bijvoorbeeld meer zoekopdrachten plaats voor ‘before sleep workouts’ (3x populairder), ‘silk sleepwear’ (60% groei) en ‘full moon bath ritual’ (90% groei). 

Door te adverteren op Pinterest kunnen interieurwinkels aan Pinners laten zien hoe ze hun ruimtes feng shui kunnen inrichten voor maximale zen-vibes. Drankmerken kunnen ideeën delen voor de perfecte rode wijn of bubbels om Pinners te helpen ontspannen tijdens een bad. En voor elk merk: overweeg om kleuren te gebruiken die geassocieerd worden met verschillende spirituele eigenschappen. 

Wist je dat je met een verzamelingadvertentie producten kunt taggen en verkopen via jouw eigen webshop? Dit is een uitstekende vorm van adverteren voor interieurwinkels. Zie het voorbeeld hieronder.

Bron: Pinterest

Spicy recepten

It’s getting hot in… the kitchen! Pinners zijn meer en meer op zoek naar pikante recepten. Pinterest ziet een stijging in zoekwoorden zoals ‘tomatillo enchilada sauce’ (75% groei), ‘cajun chicken pasta recipes’ (55% groei), ‘hot honey recipe’ (155% groei) en ‘poke bowl sauce’ (70% groei). Voor voedselmerken is het dan ook aan te raden om dit soort gerechten te promoten door bijvoorbeeld een ‘spice-meter’ toe te voegen in de creatie. 

Verder zijn Pinners steeds vaker aan het zoeken naar de ‘restaurantervaring voor thuis’, waarbij ze op chef-koks geïnspireerde gerechten thuis proberen te recreëren. 

 

Wat nog meer?

Los van bovenstaande topics zijn er natuurlijk nog veel meer nieuwe trends, zoals:

  • Japandi Aesthetic. Een mix van Japans interieur en Scandinavisch minimalisme.  
  • Cloffice. De closet office, waarbij mensen op zoek zijn naar inspiratie voor kleine kantoorplekken in huis. 
  • Mindfulness for children. Ouders die hun kinderen wat willen leren over mindfulness en morele lessen zodat ze klaar worden gestoomd voor de wereld. 

 

Wie kun je bereiken op Pinterest?

Wereldwijd gebruiken er meer dan 450 miljoen mensen Pinterest. Het is algemeen bekend dat er voornamelijk veel vrouwen op Pinterest zitten (60% van de doelgroep), maar het gebruik van mannelijke Pinners neemt elk jaar toe met 50%. Ook Gen-Z en millennials stijgen elk jaar met 35%. Pinners gebruiken Pinterest vooral om nieuwe ideeën te ontdekken en inspiratie op te doen voor het shoppen. 

In de infographic hieronder hebben wij een aantal voordelen van adverteren op Pinterest op een rij gezet.

Wist je dat we kunnen adverteren op de trending zoekwoorden op Pinterest? Wil jij jouw concurrenten voor zijn en jouw producten en/of services bekender maken onder de Pinners? Neem dan contact met ons op via sales@somention.com of 085 876 95 50.

Delen mag ↓