Chat with us, powered by LiveChat
 

Nieuwe functie: LinkedIn Salary

Nieuwe functie: LinkedIn Salary

De actieve LinkedIn-gebruiker zal het afgelopen tijd vast een keer in de wandelgangen gehoord hebben: LinkedIn Salary. Dit is de nieuwste functie van LinkedIn waarmee meer transparantie in salarissen geboden wordt. Het platform wil professionals meer inzicht geven in de hoogte van een salaris in verschillende branches en functies. Dit zou kunnen helpen bij het maken bij carrièrekeuzes. Voor nu is de functie slechts in Amerika, Canada en Groot Brittanië beschikbaar, maar als we de plannen mogen geloven kunnen we er in 2017 ook gebruik van maken in Nederland. Wat houdt deze nieuwe functie precies in?

Salaristransparantie

Voor veel werkgevers en -nemers is salaris nog steeds een niet transparant gegeven. LinkedIn wil hier verandering in brengen met LinkedIn Salary. Deze tool wil leden meer zicht geven op hun marktwaarde, maar tegelijkertijd ook een beter beeld geven op economische aspecten. Sommige banen hebben in een specifieke regio een hogere marktwaarde dan in andere regio’s, continenten of landen. Een vaag onderdeel van de arbeidsmarkt kan op deze manier waardevolle informatie verschaffen waar we allemaal eigenlijk wel benieuwd naar zijn.

Privacy

De functie van LinkedIn is gratis beschikbaar, op voorwaarde dat je je salaris opgeeft. Deze informatie wordt volledig vertrouwelijk behandeld volgens het bedrijf. Er is zelfs een specifieke veiligheidsprocedure voor gebouwd.

Waarom LinkedIn?

Met meer dan 460 miljoen leden beschikt het bedrijf aan een gigantische bulk aan data die benodigd is om aan de juiste inzichten te komen. In de toekomst hoopt LinkedIn veel meer accuratere informatie te kunnen aanbieden bij de zoektocht naar een baan of een kandidaat. LinkedIn hoopt in de toekomst ook op een directe manier met bedrijven samen salarisschalen te kunnen ontwikkelen.

Informatie over het gebruik van LinkedIn? Neem gerust contact op!Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.