Micro influencers als onderdeel van je always-on strategie

Micro influencers als onderdeel van je always-on strategie

Influencer Marketing is anno 2020 niet meer weg te denken uit de gemiddelde marketingmix. Veel Instagram-accounts, YouTube-kanalen en blogs fungeren tegenwoordig als reclamebord voor diverse merken. Hun volgers en bereik staan gelijk aan kijkcijfers, luisteraars of bezoekers. Naast het feit dat deze groei veel kansen biedt, zorgt de enorme populariteit van deze relatief nieuwe marketingstrategie ook voor bedreigingen. Want veel vraag, betekent in dit geval steeds meer aanbod. 

Hoe blijf je relevant in een verzadigde markt?

In plaats van te onderzoeken hoe jouw merk relevant kan zijn voor je doelgroep, is het bij influencer marketing interessant om je af te vragen hoe relevant de doelgroep is voor jouw merk. Macro influencers (accounts met meer dan 50.000 volgers) zorgen voor veel bereik, in een vaak brede doelgroep. Micro influencers (accounts vanaf 5.000 volgers) hebben vaak minder bereik, maar meer impact in een specifieke niche. Sluit jouw product, dienst of boodschap dus aan bij de behoefte van de doelgroep. Op die manier creëer je de ultieme win-win situatie. Kennen jullie het gezegde; ‘If you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together’? Zo werkt het ook met influencer marketing: wil je snel veel resultaat? Kies dan voor een macro influencer. Wil je een waardevolle, langdurige samenwerking met kwalitatieve resultaten? Kies dan voor micro influencers. 

Hoe zet je influencers in voor jouw merk?

Samenwerkingen met micro-influencers geven op lange termijn het meeste resultaat. Het is dus van belang dat het inzetten van influencers niet alleen naar voren komt in de bovenlaag van je content strategie, de losstaande campagnes of activaties, maar juist ook naast je always-on content (lees ook stap 4 in de blog: In 7 stappen een ijzersterk social media plan). Met de juiste consistentie en synergie creëer je een ijzersterke combinatie tussen owned, earned en paid media. 

(tekst gaat verder onder de foto’s)

Voordelen van micro influencers

Niet geheel onbelangrijk: door te werken met micro influencers kan je met hetzelfde budget veel meer soorten content bij verschillende influencers laten produceren. En daarnaast.. Content! Jouw gebruikers, oftewel je ambassadeurs, weten als geen ander hoe jouw product of dienst in de praktijk werkt. Zij vertellen het verhaal aan hun volgers in een bepaalde niche. Naast het feit dat je profiteert van hun bereik, ontvang je ook waardevolle content om te delen op je eigen kanalen. It’s not about getting followers, it’s about creating fans.

Meer weten over micro influencers voor jouw merk? Mail dan naar liesbeth@somention.com

Sharing is caring!