Instagram vs. Online pesten

Instagram vs. Online pesten

Als merk sta je dagelijks voor de afweging “reageren of verbergen”. We zien namelijk dat de consument sneller iets deelt wanneer het bijvoorbeeld een klacht is dan een positief berichtje over het merk of product. En die negativiteit kan soms zwaar vallen, maar het is wel belangrijk dat we er iets mee doen.  

Het hebben van een grote en actieve community kost daarom veel tijd. Er bevinden zich vaak honderden individuen in die allemaal een andere mening hebben. Ze kunnen ook met elkaar in discussie gaan en dat kan zorgen voor af en toe voor vulgaire conversaties die net de grens over gaan. Op Facebook konden we deze gelukkig verbergen, alleen Instagram gaf soms nog een probleem, tot afgelopen week! 

Instagram VS. Online pesten binnen een community 

Verbergen van niet passende comments

Het verbergen van reacties die niet binnen de Tone of Voice van jouw Instagram pagina vallen heeft vaak positieve gevolgen. Je voedt als het ware je community op en voorkomt zo nieuwe discussies. Ook kan je zo aantonen dat de discussie die de community bijvoorbeeld met elkaar voert, niet past op de pagina en deze proberen te sussen. 

Positieve berichten bovenaan pinnen

Daarnaast blijkt ook dat positiviteit weer positiviteit uitlokt. Zie jij bovenaan een positieve comment staan? Dan zal je eerder reageren op een post dan wanneer dit niet het geval is. 

Kiezen wie jou kan taggen

En tot slot komt Instagram met nog een leuke vernieuwing. Je kan nu namelijk aangeven wie jou als merk mag taggen en wie niet. Deze feature kan helpen bij het managen van discussies met bijvoorbeeld een hele boze consument die via elk kanaal en comment contact probeert te zoeken. Hierdoor kan je efficiënter via 1 soort middel en comment de discussie proberen op te lossen door andere kanalen uit te sluiten.

Kortom,  de strijd van Instagram tegen het online pesten biedt zeker mogelijkheden voor het community management en het webcare stuk. We kunnen zo gerichter discussies oplossen en positiviteit juist in het zonnetje zetten. Door deze nieuwe features wordt de inzet van Instagram als kanaal voor jouw online community makkelijker dan eerst en biedt dit kansen voor het aanspreken van meerdere doelgroepen en het hebben van meerdere online communities op verschillende kanalen. 

Meer weten? Wij helpen je graag met een plan! 

 

Bron: https://about.instagram.com/blog/announcements/continuing-our-work-to-fight-online-bullying/ 

Sharing is caring!