Chat with us, powered by LiveChat
 

Instagram: hoe om te gaan met het algoritme

Instagram

Instagram: hoe om te gaan met het algoritme

Instagram laat gebruikers niet meer een chronologische tijdlijn zien. In plaats daarvan heeft Instagram nu, net als Facebook, een nieuw algoritme dat ervoor zorgt dat de belangrijkste berichten voor jou bovenaan verschijnen. Met de juiste kennis kun je het nieuwe algoritme in je voordeel laten werken.

Reacties en likes op Instagram

Het algoritme zorgt ervoor dat de accounts waarmee je de meeste interactie hebt als eerst worden getoond. De accounts waar je het vaakst op reageert of likes geeft, komen dus bovenaan. Je kunt meerdere dingen doen om jouw interactie met klanten te verhogen. Wij geven je een handig lijstje met een aantal praktische tips!

1. Consistentie

Consistentie is belangrijk. Bijvoorbeeld in onderwerp: zorg dat de onderwerpen van jouw foto’s op elkaar aansluiten. Ook in visuele stijl dien je consistent te zijn. Gebruik bijvoorbeeld een vast filter, een vast kleurenpallet en/of een vaste indeling in je foto’s. Heb je foto’s met meerdere onderwerpen die niet of nauwelijks aan elkaar gerelateerd zijn? Overweeg eens om een extra account te openen!

2. Interactie

Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door af en toe een vraag te stellen in je posts. Een vraag die creativiteit uitlokt vanuit de volger werkt goed, maar houd het vooral ook simpel. Probeer verschillende manieren uit om je volgers aan de praat te krijgen, en te houden!

3. Hashtags

Gebruik enkel relevante hashtags! Bedenk vooraf op wat voor hashtags mensen zoeken als ze op zoek zijn naar jouw product of service. Je kunt per productcategorie een verzameling hashtags bedenken en opslaan in een notitie op jouw mobiele apparaat. Zo kun je gemakkelijk bij het posten van een nieuw bericht een volledige en relevante lijst met hashtags plaatsen. Ook kan je overwegen om een eigen hashtag te claimen. Plaats deze hashtag in je biografie. De kans is groot dat jouw actieve volgers jouw hashtag overnemen wanneer ze berichten plaatsen over jouw product/service.

4. Socialer worden

Misschien wel een van onze belangrijkste tips: gedraag je sociaal! Reageer op berichten en stuur leuke, persoonlijke bedankjes voor reacties. Begin gesprekken met jouw volgers, of sluit je aan bij een gesprek wat al gaande is. Aandacht en een persoonlijke houding zijn een absolute must als het gaat om het verhogen van de interactie.

5. Timing

Denk eens na over de tijdstippen waarop jouw doelgroep het meest actief is. De ochtend, rond lunchtijd en na 17.00 uur zijn pieken op Instagram. Maar richt jij je op recepten, dan kan 15.00 uur, wanneer mensen op zoek zijn naar een recept, een hele gunstige tijd zijn om je post te plaatsen.

Met deze kennis over Instagram kom je al een heel eind! Kunnen wij je bij de daadwerkelijke uitvoering nog helpen? Laat het ons weten. Samen maken wij jou zichtbaar en populair op Instagram.Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.