Chat with us, powered by LiveChat
 

Instagram: Het nieuwe reageren

Instagram: Het nieuwe reageren

Dat we via Instagram reacties kunnen liken is inmiddels misschien wel oud nieuws voor je. Het kleine hartje naast de reactie staat er al best wat weken en volgens onder andere Buzzfeed wordt hier al uitgebreid gebruik van gemaakt.

Maar sinds kort is het ook makkelijker als bedrijf om te reageren op reacties. Ja, Instagram gaat steeds meer op Facebook lijken. Maar is dat erg? Wij vinden van niet. Hieronder zie je hoe je gemakkelijker op reacties kunt inspringen:

1. IMG_4554

2. IMG_4558 

Zoals je kunt zien staat er ‘reageer’ of ‘reply’ (ligt eraan in welke taal jij jouw Instagram hebt ingesteld) onder de reacties.

3. IMG_4559 

Eén klik op de knop en de naam waarop je wilt reageren wordt in de antwoordbalk geplaatst.

Voordelen:

  • Je hoeft niet meer continu naar boven te scrollen om te kijken wat de gebruikersnaam is van degene waarop je wilt reageren;
  • Het kost dus ook minder tijd;
  • Het maakt het reageren toegankelijker, wat zorgt voor meer interactie.

En als er iets belangrijks is voor een bedrijf is het interactie wel. Het zorgt ervoor dat je volgers meer betrokken zijn en wanneer zij een reactie ontvangen voelen zij zich gehoord en zullen zij in de toekomst wellicht vaker reageren. En daarbij: het maakt je communicatie persoonlijk!

We vinden het leuk om jouw ervaringen te lezen wat betreft het inzetten van deze manier van reageren, dus laat gerust een reactie achter ;-).Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.