In 6 stappen de perfecte Instagram feed

In 6 stappen de perfecte Instagram feed

De perfecte feed hebben op Instagram, wie wil dat nou niet? 

Jaloersmakend mooie feeds zeggen vaak erg veel over een merk. In één oogopslag zie je met wat voor soort merk je te maken hebt: wie de doelgroep is, waar ze voor staan en wat het DNA van het merk is. Een mooie feed lijkt vaak simpel, maar er gaat vaak toch nét wat meer tijd in zitten dan je aanvankelijk dacht. En belangrijker: hoe begin je? Wij helpen je! Volg deze 6 stappen en voilà: jouw perfecte feed is een feit!

  1. Belangrijk is om eerst te bepalen: wat past bij mijn merk? Hoe wil ik gezien worden? Houd een kleine brainstorm waarbij je alle USP’s van je merk vermeldt. In deze eerste fase zou je ook kunnen kijken naar wat je concurrenten doen op social media.
  1. Kies een onderwerp/thema waar je account over zal gaan. Wanneer iemand naar je account gaat, moet die persoon in één oogopslag zien waar het over gaat. Op die manier weten mensen wat ze mogen verwachten van jouw merk.
  2. Zoek naar inspiratie. Pinterest is een perfect kanaal om moodboards te maken. Mocht je (nog) niet weten welke kant je op wilt gaan met je Instagram kanaal, dan is dit platform perfect om je op weg te helpen. Zoek beelden/foto’s die wat met je doen, die je mooi vindt of die je bij je merk vindt passen. Vaak is dit een fijne start waarmee je makkelijker te weten kan komen welke richting je op wilt gaan.
  3. Daarnaast is het ook belangrijk dat de foto’s die je wil gebruiken op social media van goede kwaliteit zijn en dat het ‘item’ waar het om gaat opvalt en er uit springt. Probeer wat te spelen met invalshoeken: het is saai als alle foto’s bijvoorbeeld van bovenaf geschoten zijn. Probeer ook eens een close-up of creëer een hele andere setting.
  4. Zorg voor voldoende afwisseling in je content. Zo kan je grafische posts afwisselen met fotografie. Dit creëert rust en ziet er gestructureerd uit. Wil je een filter gebruiken? Zorg er dan voor dat je één filter gebruikt voor al je content. Dit zorgt er voor dat het een eenheid wordt. Apps zoals Lightroom en VSCO zijn fijne nabewerking apps.
  5. Maak een planning want voorbereiding is the key! Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken om je posts in te plannen en/of je feed van te voren te zien. Je kunt de foto’s uploaden voor de desbetreffende week of maand en je krijgt een preview van hoe het er op Instagram uit komt te zien. Zo kun je ook schuiven met je content totdat je tevreden bent over het resultaat!

 

Meer weten over Instagram of denk je dat wij jouw merk of bedrijf verder kunnen helpen? Neem contact met ons op! 

Sharing is caring!