Hoe zet je GIFs & Stickers in voor de branding van jouw merk

Hoe zet je GIFs & Stickers in voor de branding van jouw merk

GIFs zijn HOT! We hebben ze allemaal wel eens voorbij zien komen: de bewegende en vrolijke afbeeldingen die we GIFs noemen. Ze zijn écht een onderdeel geworden van onze digitale taal. Het versterkt je verhaal in plaats van de standaard emoji’s en de ontvanger ziet meteen welke emotie je wil overbrengen.

Wat is een GIF?

Om alle trends rondom GIFs beter te begrijpen nemen we jullie mee naar het begin. Wat zijn GIFs nou eigenlijk? Een GIF (Graphics Interchange Format) is een bestandsvorm dat statische en geanimeerde beelden ondersteunt. Het zijn snelle en geluidloze video’s die oneindig worden afgespeeld. Wij maken hierbij onderscheid tussen twee soorten, namelijk een GIF en een Sticker. Een GIF is gebaseerd op (een fragment van) een video en is een gevuld beeld. Een Sticker is een bewegend beeld met een transparante achtergrond.

Als je opzoek gaat naar GIFs is GIPHY dé website als het gaat om GIFs. Dankzij deze website kunnen GIFs overal ter wereld gebruikt worden. Het platform GIPHY Search werkt dan ook samen met onder andere Instagram, Facebook, Tikkie, Snapchat en WhatsApp.

GIF je content wat extra’s

GIFs zorgen ervoor dat we informatie en/of emoties snel kunnen delen. Ze werken goed als ze een gesprek tussen twee mensen kunnen starten, grappig zijn of voor inspiratie zorgen. Als bedrijf of merk kun je er nu ook voor kiezen om je eigen branded GIFs te maken om zo je Stories te versterken. 

Voor het uitlichten van een merk of product kunnen GIFs goed gebruikt worden. Wil je een ‘call to action’ afdwingen, dan kan je mensen een duwtje in de goede richting geven door branded GIFs te gebruiken. Dit kan ook met bestaande GIFs maar met je eigen GIFs heb je simpelweg meer controle. Worden je branded GIFS gebruikt, dan draagt dit bij aan jouw merkbekendheid.

6 Redenen waarom je als bedrijf of merk GIFs moet toevoegen aan je social mediastrategie:

  1.     GIFs tonen aan dat je aandacht besteedt aan internettrends
  2.     GIFs laten de speelse kant van je merk of bedrijf zien
  3.     GIFs kunnen meer context toevoegen aan een bericht
  4.     GIFs kunnen viral gaan
  5.     GIFs zijn gemakkelijk te delen
  6.     Gifs weergeven emoties beter dan alleen een emoji, tekst of foto’s. Door het bewegende beeld is het meteen duidelijk wat er bedoeld wordt.

Voor Somention hebben wij heel veel verschillende GIFs gemaakt, zowel branded als normaal. Met het doel om deze in te zetten in de Stories. Wij gebruiken onze GIFs om onze Fans mee te nemen in deze nieuwe trend. Hiermee kunnen we laten zien waar wij als Somention voor staan: content maken waar we trots op zijn en trots op onze werknemers en werkzaamheden. 

Nieuwste trend

Instagram heeft vanaf begin 2019 een optie om te reageren met GIFs op Stories. Een kleine update met een grote impact. Want wie wil er nou niet op verhalen van vrienden reageren met je favoriete GIFs?

Om een GIF-antwoord te sturen moet je een trefwoord in de reply box typen. Daarna kan je links op het GIF-logo klikken. Je kan ook direct zonder te typen op het logo klikken aan de rechterkant. Dan krijg je het algemene menu met de populairste GIFs.

Inspelen als bedrijf of merk

Hoe kan je als bedrijf of merk nou inspelen op deze nieuwe ontwikkeling? De eerste optie is het ontwikkelen van een GIF-antwoord. Dit kan door middel van een branded GIF of een gewone GIF. Daarnaast kan je je volgers activeren om te reageren met een GIF. De leukste en gekste reacties kunnen dan bijvoorbeeld worden gedeeld via Stories. Hierbij is het wel belangrijk om je aan de AVG te houden en alle gebruikersnamen te blurren.

Kijkend naar het succes van WhatsApp en Facebook Messenger zal het gebruik van GIFs populairder worden. GIFs worden daar namelijk al veel verstuurd. Wil je ook GIFs inzetten voor de branding van je bedrijf of merk? Wij helpen je graag verder!

Sharing is caring!