Hoe positioneer je jouw merk of bedrijf op LinkedIn?

Hoe positioneer je jouw merk of bedrijf op LinkedIn?

LinkedIn wordt gezien als het meest geschikte social media kanaal om business to business relaties te leggen, te netwerken en je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. In eerste instantie is LinkedIn opgezet om professionals met elkaar in contact te brengen, om vacatures te matchen en om je business uit te breiden.

Facts & Figures

Op dit moment stijgt het LinkedIn gebruik in Nederland nog steeds, maar wereldwijd wordt de grootste groei behaald in de zogeheten BRIC landen (Brazilië, Rusland en China). Begin 2018 waren er dagelijks 500.000 Nederlanders op het platform actief, begin 2019 waren dat er al 611.000. LinkedIn is dus verre van ‘dood’ en wordt steeds effectiever door de diverse features die worden geïmplementeerd zoals publishing, events en video. (Bron: Frankwatching)

Je marketingstrategie vertalen naar LinkedIn

Veel merken zien LinkedIn als een platform, puur gericht op de B2B-markt. Dit is natuurlijk ook zo, maar je merk positioneren op LinkedIn begint hetzelfde als op andere platformen. Naast de ambassadeurs en medewerkers van het bedrijf of merk, is een goed ingerichte bedrijfspagina een must. Deze bedrijfspagina is het visitekaartje van je merk of bedrijf op LinkedIn, waar de persoonlijke profielen van de medewerkers aan zijn gekoppeld. Wij leggen je in het kort uit hoe je jouw naamsbekendheid van je bedrijf kan vergroten door middel van LinkedIn.

Stap 1: Actieve bedrijfspagina

Awareness creëer je door zichtbaar te zijn op de juiste momenten, onder de juiste doelgroep. De eerste stap is om een zo compleet mogelijke bedrijfspagina te presenteren, met de kernwaarden, missie en visie verwerkt in de beschrijving. Daarnaast dient het ook een actieve bedrijfspagina te zijn, waar informatie en kennis wordt gedeeld vanuit het merk. Veel merken willen ‘thought leader’ zijn binnen hun branche, de bedrijfspagina binnen LinkedIn biedt hier de uitgelezen kans voor. Daarnaast is ambassadeurschap ook een must. De bedrijfspagina die LinkedIn aanbiedt, maakt het mogelijk om updates en waardevolle informatie op een dieper niveau te delen met partners, werknemers en klanten. Daarnaast kunnen LinkedIn gebruikers de bedrijfspagina volgen. Hierdoor weet je zeker dat de informatie die je plaatst het publiek bereikt dat daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw nieuws over bijvoorbeeld werknemers, awards of aanwinsten. (Bron: Frankwatching).

Stap 2: Persoonlijk ambassadeurschap

Veel bedrijven zetten met hun commerciële medewerkers in op LinkedIn, aangezien zij de personen zijn die het netwerk hebben en de business moeten binnenhalen. Een veel voorkomende fout, vinden wij, want anno 2020 is iedereen social native, vindbaar en zichtbaar. Het gehele bedrijf kan zijn of haar steentje bijdragen aan de zichtbaarheid van het bedrijf of merk. Investeer dan ook in een LinkedIn training, een goede basis van de persoonlijke profielen en betrokkenheid van het bedrijf. Door het delen van nieuws vanuit een persoonlijk profiel, wordt deze content door het LinkedIn algoritme beter gewaardeerd. De ‘Publishing’ functie van LinkedIn geeft medewerkers ook de mogelijkheid om zelf blogs of publicaties te delen met hun netwerk, die middels een melding in het algemene overzicht terecht komt. Je kunt ook de voordelen van het publishing platform van LinkedIn benutten door het lezen en delen van de berichten van anderen. Deel jouw inzichten en gedachten om sterkere relaties op te bouwen en jezelf als een expert in een bepaald veld neer te zetten. (Bron: Frankwatching)

Stap 3 – Adverteren

Relevante content staat voorop, op basis van een passende social media strategie. Adverteren op LinkedIn heeft als grootste voordeel dat jouw boodschap/content bij de juiste doelgroep aankomt. Het effect van adverteren is ook groter, omdat je in tegenstelling tot Facebook en Instagram een veel specifiekere zoekopdracht kan invullen. Het consistent inzetten van adverteren op LinkedIn levert ook een grotere naamsbekendheid op, omdat de doelgroep bekender wordt met jouw merk of bedrijf.

Wil je meer weten over je bedrijf positioneren op LinkedIn?

Charlotte Koeleman
charlotte@somention.com
+316 46 76 08 57

Sharing is caring!