Somention Academy: hoe onderscheid jij je als merk via Insta stories?

Somention Academy: hoe onderscheid jij je als merk via Insta stories?

Afgelopen maandag vond de tweede editie van de Somention Academy plaats, waarin we onze klanten en genodigden bijscholen over de nieuwste social features in samenwerking met gastsprekers. Content manager Sanne gaf uitleg over Insta stories en hoe je onderscheidend kan blijven als merk op Instagram. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Waarom is Instagram hot?
Instagram is een snel groeiend platform. Eind 2016 telde Instagram namelijk wereldwijd 600 miljoen gebruikers en dit groeide binnen enkele maanden uit naar 700 miljoen gebruikers. Daarvan is de helft dagelijks actief door nieuwe foto’s te Somention Insta Storyposten, posts te liken of de Instagram stories van hun vrienden te bekijken. Daarnaast is Instagram hot vanwege haar engagement (betrokkenheid). Deze is op Instagram 58 keer groter dan op Facebook en wel 120 groter dan op Twitter. Een laatste reden is dat Instagram enkel gebruik maakt van beelden en een foto meer zegt dan 1000 woorden!

Hoe kun je als merk Instagram dan optimaal benutten?
Door de introductie van bedrijfsprofielen in 2016 is het gebruiken van Instagram voor je bedrijf een stuk aantrekkelijker geworden. Met een bedrijfsprofiel heb je namelijk inzicht in statistieken die je laten zien wanneer je volgers online zijn, waar ze vandaan komen en hoe oud ze zijn. Ook je posts kun je onder de loep nemen: hoe vaak worden je posts bekeken en welke posts werken? Deze tool geeft je de mogelijkheid om je content of strategie aan te passen.

Insta stories
Een andere manier om Instagram optimaal te benutten is het onderhouden van je Insta stories. Voor de niet-actieve Instagrammers: je kunt je foto’s en video’s delen via een slideshow en deze blijven 24 uur zichtbaar voor volgers. Als je gebruik maakt van een open profiel, kan iedereen jouw Insta stories bekijken. DageSomention weergavenlijks maken 250 miljoen gebruikers gebruik van deze Insta stories en dit aantal blijft tot nu toe groeien.

Met Insta stories creëer je gemakkelijk interactie door te reageren op reacties van je kijkers. Daarnaast is in de statistieken te zien hoe vaak je verhalen zijn bekijken en hoeveel erop gereageerd is. Geef met Instagram stories je volgers een kijkje achter de schermen! Dankzij dit open karakter, groot bereik en vele mogelijkheden is Instagram stories een goede manier om je merk op de kaart te zetten.

De InstaStories zijn te vinden bovenin de app. Top of app = top of mind! Wanneer je een story plaatst, komt het logo van je merk – mits je deze als profielfoto gebruikt – bovenin de app te staan. En omdat de stories 24 uur zichtbaar zijn, blijft jouw merk 24 uur boven in de Instagram-app staan. Als merk vaker wordt gezien, zal dit leiden tot herkenning en blijft jouw merk top of mind bij je volgers en creëer je bekendheid, oftewel: brand-awareness.

Omdat de stories maar 24 uur zichtbaar blijven, wordt er een soort van schaarste gecreëerd: kijk je niet, dan mis je als Somention Insta story 2volger iets. Vooral als je als je merk waardevolle content plaatst, want die willen volgers niet missen. Een voorbeeld is een kortingscode die maar 24 uur geldig is. Alleen als je die Insta story bekijkt, weet jij de kortingscode. Produceer je waardevolle content? Dan komen je volgers ook terug, omdat ze benieuwd zijn wat er de volgende keer geplaatst wordt.

TIPS!
Insta stories wordt al veel gebruikt, dus als merk wil je opvallen! Maar hoe doe je dit? Hier een aantal tips:

  • Vertel je verhaal;
  • Creëer betrokkenheid;
  • Genereer websitetraffic;
  • Wees creatief;
  • Ga live op Insta stories;
  • Adverteer je stories.

De Somention Academy is speciaal voor onze opdrachtgevers of genodigden die zich willen laten inspireren of laten informeren op het gebied van social media en online communicatie. Ook een keer een editie van de Somention Academy bijwonen? Stuur een mail naar academy@somention.com.