Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Instagram is de plek om visuele content te delen met je doelgroep. Het liefst heb je natuurlijk zo veel mogelijk likes en volgers; want hoe meer volgers, des te groter je bereik en het cijfer voor het woord ‘volgers’ spreekt natuurlijk aan. Meer volgers, meer likes! En welke actieve Instagrammer wil dat nou niet…

 

Maar, hoe zorg je ervoor dat je insta-famous wordt? Met deze tips geven wij je een zetje in de juiste richting op Instagram!

Open up
Zorg dat je account openbaar is! Zo kunnen potentiële volgers direct zien of de content die jij plaatst interessant is. Het slotje mag je dus snel van je account afgooien, als je meer volgers wilt.

Hey, leuke bio!
Instagram laat je jezelf of je bedrijf in het kort samenvatten. Zorg dat deze tekst past bij je content. Neem hier ook je e-mailadres en je website in op, als je deze hebt natuurlijk.

Stay sharp
Zorg ervoor dat je foto’s van hoge kwaliteit zijn. Tegenwoordig heeft bijna elke smartphone een camera die uitstekend geschikt is voor het maken van Instagram-foto’s. Ook het formaat van je foto’s is belangrijk: vierkante foto’s werken het beste op Instagram.

Hello/Goodbye
Om nieuwe volgers te krijgen, kun je dagelijks nieuwe accounts volgen en deze na verloop van tijd weer ontvolgen. Het doel hiervan is dat deze accounts je natuurlijk wel blijven volgen!

What you give is what you get
Bekijk Instagram als een relatie! Als beginnend merk op Instagram kan je niet verwachten dat je alleen maar likes ontvangt, zonder er iets voor te doen. Like zoveel mogelijk foto’s, laat reacties achter op leuke berichten etc. Zorg dat mensen weten wie jij bent!

Je feed is je visitekaartje
Zorg voor een nette Instagram feed. Dus, foto’s die bij elkaar passen. Hierbij kun je denken aan dezelfde kleuren, terugkerende thema’s en gebruik maken van 3 soortgelijke foto’s op rij. Kijk naar Instagram accounts die jij tof vind en experimenteer met je eigen account!

Timing is everything!
Ja, de ideale tijd op te posten bestaat. Benieuwd wanneer dit is? Lees dan even onze vorige Blog!

Money makes the world go round
Heb je een bedrijfspagina? Dan is adverteren op Instagram ook een optie! Overweeg jij om te gaan adverteren, zorg dan wel dat je ook alle andere tips hebt gebruikt! Anders kunnen de resultaten van je campagne erg tegenvallen.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?
Het krijgen van meer volgers zal niet altijd even snel gaan, maar bedenk ook: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit! Besteed aandacht aan het laten groeien van je Instagram en geef om je volgers.

P.S. volg jij ons ook al op Instagram?