Chat with us, powered by LiveChat
 

Het belang van visuele content marketing

Het belang van visuele content marketing

Content marketing is heel belangrijk voor de online presentatie van jouw bedrijf. Van blogs en artikelen tot social media: ze vormen een onmisbaar onderdeel van jouw huidige marketingplan. Binnen deze marketing heeft vooral visuele content marketing tegenwoordig een belangrijke plek veroverd in het online landschap. Maar wat houdt deze visuele contentmarketing nu eigenlijk in?

Wat is visuele contentmarketing?

Visuele content marketing is een manier om jouw boodschap over te brengen aan de hand van beeldmateriaal. Visuele marketing bestaat natuurlijk al langer: reclames worden al tijden versterkt door middel van bewegend en stilstaand beeldmateriaal. Maar waar het vastleggen van deze beelden vroeger voornamelijk gedaan werd door professionals, kan vrijwel iedereen tegenwoordig snel en eenvoudig mooie foto’s en filmpjes maken dankzij hun smartphone. Bovendien zorgt diezelfde smartphone voor een eenvoudige verspreiding van jouw visuele materiaal: met een paar klikken wordt het verspreid via sociale netwerken.

Visuele media spelen grote rol

Hoewel het spreekwoord al jaren bestaat, slaat ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ dus meer dan ooit de spijker op zijn kop. Op jouw tijdlijnen op Facebook, LinkedIn en Twitter verschijnen steeds meer foto’s en videos en daarnaast winnen visuele media zoals Pinterest en Instagram gestaag aan populariteit. Bovendien blijkt het bereik van video’s en fotografie op social media vele malen groter dan tekstuele berichten. En misschien wel nóg belangrijker: onze hersenen slaan informatie die ondersteund wordt door visuals vele malen beter op. Kortom, visuals zijn hot. En daar dien je als content marketeer natuurlijk rekening mee te houden!

visuele content marketing

Waarom visuele content effectief is. Bron: The Optimal Targeting Blog

Aan de slag met visuele content marketing

Wil jij gebruik gaan maken van visuals om jouw berichten te ondersteunen? Vertaal het verhaal van jouw organisatie naar beelden en filmpjes. Zorg dat jouw medewerkers betrokken raken bij het verzamelen van content en hier gewend aan raken. Train je medewerkers om ze in te laten zien ‘wat nieuws is’ en geef ze een stoomcursus social media. Vraag wekelijks rond naar nieuws en laat ze bijvoorbeeld zelf fotograferen en filmen tijdens een evenement. Zo krijg je vanuit alle hoeken van je organisatie ondersteuning bij het invoeren van visuele content marketing!

Interactie met klanten op social media

Naast het betrekken van je medewerkers kun je ook interactie creëren met je klanten op social media. Bedenk leuke winacties op bijvoorbeeld Instagram en Pinterest. Laat jouw klanten moodboards maken op Pinterest en verloot jouw product onder de meest inspirerende borden, of laat volgers foto’s inzenden met jouw hashtag op Instagram en kies uit de prachtige inzendingen een gelukkige winnaar. Zo creëer je interactie met jouw klanten en raakt je doelgroep meer betrokken bij je merk of bedrijf.

Let wel: een beeld zegt misschien wel meer dan duizend woorden, maar die duizend woorden geven natuurlijk wél een goede verklaring. Zie visuele content marketing dus als een noodzakelijke, maar aanvullende methode. En vergeet niet: stick to your niche! Waar ben je goed in, en hoe kun je dat visueel maken? Wij denken graag met je mee!Wekelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.