Facebook Watch: het nieuwe videoplatform dat de strijd aan gaat met YouTube

Facebook Watch: het nieuwe videoplatform dat de strijd aan gaat met YouTube

Facebook stopt niet met groeien. Na het opkopen van sociale netwerken als Instagram en WhatsApp, het introduceren van Stories om te concurreren met Snapchat, komt Facebook nu met een nieuw platform: Watch.

Videocontent is ontzettend belangrijk, en daar zet Facebook nu hard op in. Maar, wat stelt het nou precies voor? Watch wordt een plek voor series, programma’s en live-uitzendingen. Deze programma’s worden speciaal voor het platform gemaakt en worden verdeeld in categorieën. Gebruikers krijgen een gepersonaliseerde Watch-pagina, met aanbevelingen en shows die vrienden bekeken hebben. Elke show krijgt zijn eigen pagina met alle video’s, die je als gebruiker ook kunt volgen.

Wat nou als je als bedrijf geen videocontent maakt, maar wel deel wil uitmaken van dit platform? Daar hebben wij natuurlijk antwoord op! Facebook heeft ook aan jou gedacht, door reclameblokken toe te voegen aan de video’s op het platform. Zo wordt gericht adverteren wel heel makkelijk!

Helaas moeten we in Nederland nog even wachten op deze functie: 28 augustus start de programmering voor een selecte groep mensen in de VS. Wel vast een kleine sneakpeek van de vormgeving van het platform:

facebook-video-watch-press-render