Chat with us, powered by LiveChat
 

Als bedrijf gebruikmaken van Facebook Live

Als bedrijf gebruikmaken van Facebook Live

We vertelden je het al eerder in onze vlog: video’s zijn HOT! Gescript, vol special effects of live… het kan en mag allemaal. Zoals je vast wel hebt meegekregen is het nu ook op Facebook mogelijk om live te gaan. Wil jij je volgers laten mee laten kijken terwijl jij je favoriete recept maakt of heb je een belangrijk nieuwtje dat je met je vrienden wilt delen? Maar een live video is niet alleen leuk voor je eigen vrienden, het is ook een perfect middel om in te zetten als bedrijf!

Algoritme
Het supergeheime Facebook algoritme bepaalt wat jouw volgers en fans te zien krijgen. Waar foto’s of tekstberichten lang niet meer getoond worden aan al je volgers, blijkt Facebook Live behoorlijk gepusht te worden onder je fans. Grote kans dat een heel groot deel van je volgers je video te zien krijgt, in tegenstelling tot een ‘normale’ post. Facebook ziet de livestream namelijk als een compleet aparte vorm van content.

3 keer zo veel aandacht
Naast dat veel meer mensen jouw live-video kunnen zien, blijken kijkers ook nog eens 3 keer langer te kijken naar live content dan naar een statische post of content die niet live is. Extra fijn voor je organische bereik, aangezien de livestream behoorlijk gepusht wordt op Facebook. Zo kun je een verschil maken ten opzichte van je concurrenten!

Abonneren
Ben je live met je awesome verhaal, en vinden jouw volgers dat ook? Dan kunnen zij zich abonneren op jouw live video’s. Zo krijgen zij een melding wanneer je de volgende keer live bent, en kunnen ze direct inschakelen!

TIPS!

  1. Bedenk een pakkende titel
  2. Op het moment dat je live gaat, zie je direct wie er inschakelt. Vragen die gesteld. worden zie je voorbij komen. Reageer op deze vragen en reacties om interactie met je fans te verhogen.
  3. Om je bereik te verhogen kun je ook je post boosten, de titel aan te passen en een CTA toe te voegen aan je video.
  4. Wijs je volgers erop dat ze kunnen abonneren op je video’s als je vaker live gaat zijn in de toekomst.
  5. Houd de camera recht 😉
  6. Voeg na de uitzending videotags toe, kies een thumbnail en pas eventueel de titel aan

Let’s go live!

Wil jij graag live, maar lijkt het je fijn om toch nog even te sparren over hoe je dit het beste kunt doen, of heb je andere social mediavragen? Wij staan voor je klaar!

Sharing is caring!