Een nieuwe uitdager, met een missie…

Een nieuwe uitdager, met een missie…

Facebook, Instagram, Snapchat, et cetera. We kennen ze tegenwoordig allemaal door en door, maar eens in de zoveel tijd probeert een nieuweling het speelveld te betreden. Daarom introduceren wij je vandaag aan de nieuwe app ‘Vero’! Vero, wat Italiaans is voor ‘waarheid’, bestormde afgelopen week social medialand, maar waar komt het toch vandaan en wat kun je er mee doen? Dat gaan we je in dit blog piekfijn uitleggen!

Vero, is it me you’re looking for?
Al jaren hebben we accounts op Instagram, Snapchat en Facebook waar iedereen elkaars lief en leed op kan zien. Alleen is de liefde de laatste tijd een beetje bekoeld vanwege een aantal ongewenste updates.

Door deze recente ontwikkelingen keren toch veel mensen deze apps de rug toe, aangezien ze haar doel als ‘sociaal platform’ niet meer naleven. Is Vero dan juist de oase in de woestijn, of slechts een prachtige fata morgana? Voordat we gaan kijken naar de voor- en nadelen, moeten we eerst een beeld schetsen van hoe de app daadwerkelijk in zijn werking gaat.

Na het openen van de app, beland je op ‘Your Stream’. Hierin verschijnen logischerwijs alle posts die door jou en je connecties geplaatst worden. Bovenin heb je de keuze tussen een vijftal knoppen, waaronder een zoekfunctie, jouw profiel, de notificaties en je chats. Maar de meeste aandacht gaat nu uit naar de functie ‘Collections’.
Hierin is per categorie te zien wat er door wie is geplaatst in, je raadt het al, chronologische volgorde!

Maar hoe ga je zelf aan de slag? Vanuit ‘Your Stream’ klik je gewoon op de grote ‘+’ en je wordt begroet door een menu met zes functies. Zo kun je jouw vrienden laten weten of je het Songfestival-nummer van Waylon werkelijk verafschuwt, het boek van Gordon toch niet als wc-papier gaat gebruiken of dat het kleine café aan de haven daadwerkelijk dé place to go is. Allemaal om het ‘sociale’ in ‘social media’ weer terug te krijgen.

 

Go Vero!
Maar wat zijn nou de voordelen aan deze app? Naast de chronologische tijdlijn, is er geen vuiltje aan de lucht wat betreft advertenties. Waarom? Het is namelijk zo dat bedrijven moeten betalen om reclames te plaatsen. Alleen zit daar natuurlijk wel een tegenprestatie aan verbonden, maar daar hebben we het straks wel over.
Daarnaast kun je nu ook bepalen wie je content ziet. Je kunt je connecties onderverdelen in close friends, friends, acquaintances, en followers, waarna je zelf kunt bepalen wie jouw content te zien krijgt. Is toch wel zo fijn, of niet?

 

 

No Vero…
Alleen waar er voordelen zijn, zijn er ook nadelen. Zo ook bij Vero, want het wordt namelijk een betaalde dienst. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met het feit dat bedrijven moeten betalen om hun content te plaatsen, waardoor de gebruikers nu op moeten draaien om het voortbestaan van de app te financiëren. You win some, you lose some zeggen ze dan.

Een ander nadeel, iets wat echt zo snel mogelijk verholpen moet worden, zijn de vele bugs die nog in de app zitten. De app reageert soms nog trager dan de formatie van het kabinet, wat niet ten goede is voor de gebruiksvriendelijkheid van de app. Door het grote aantal downloads zijn de servers ietwat van slag, maar daar wordt volgens het bedrijf hard aan gewerkt.

Ten slotte zal de directeur van Vero niet snel in aanmerking komen voor een Nobelprijs. De Libanese CEO Ayman Hariri staat niet te boek als een baas die goed voor zijn mensen zorgt, waaronder claims van onderbetaalde medewerkers en een slechte werkomgeving.


Zo wordt Vero de volgende gladiator die zich staande probeert te houden in de arena van Keizer Nero. Waar vele voorgangers snel sneuvelden, lijkt Vero in onze ogen een grotere kans van slagen te hebben. Laat het ons weten!
Is Vero een ‘yay’, of juist een absolute ‘nay’…