Deze veranderingen hebben impact op jouw advertenties

Deze veranderingen hebben impact op jouw advertenties

Zowel Apple als Facebook hebben onlangs hun (advertentie)beleid aangepast. Dit kan behoorlijke impact hebben op jouw marketinginspanningen. Wij vertellen je graag welke beleidsaanpassingen er aankomen, zodat je hier op tijd rekening mee kunt houden.

Minder transparantie bij Apple door iOS 14 update

Met de update van iOS 14 heeft Apple beleidswijzigingen aangekondigd die impact hebben op het delen van gegevens. Het nieuwe beleid verbiedt het verzamelen en delen van bepaalde gegevens, tenzij mensen zich hier specifiek voor aanmelden. Zo beschikken we straks over minder informatie waardoor het lastiger wordt om de juiste doelgroep te targeten en te bereiken. Maar wat staat ons nog meer te wachten?

  • We krijgen minder inzicht in de prestaties van advertenties. Zo kunnen we minder goed beheren wie de advertenties te zien krijgt.
  • Naarmate meer mensen zich afmelden voor het bijhouden van gegevens op iOS14 apparaten, zullen de mogelijkheden voor personalisatie en prestatieraportages verder worden beperkt.
  • Realtime-rapportages zijn niet meer realtime en kunnen tot 3 dagen zijn vertraagd.
  • Voor app- en websiteconversies worden weergave- en actiespecificaties, zoals: leeftijd, geslacht, regio en plaatsing, niet meer ondersteund.
  • Een pixel kan maximaal 8 conversiegebeurtenissen per domein rapporteren en optimaliseren.
  • Het doorvoeren van deze wijzigingen zal betekenen dat de advertentieprestaties en -personalisatie zullen afnemen en dat de kosten per actie zullen stijgen.


Maar er is ook goed nieuws. Facebook blijft zichzelf optimaliseren om toch het uiterste uit het advertentiebeheer te kunnen halen. Mede door de introductie van nieuwe meetoplossingen, zorgen zij voor de best mogelijke advertentieprestaties en -meting binnen de aangekondigde beperkingen.

Facebook stelt limiet in voor advertenties

Per 16 februari 2021 voert Facebook een nieuwe update door, waardoor er minder advertenties tegelijkertijd actief kunnen zijn. Een opvallende beslissing, want waarom zouden zij een beperking leggen op hun grootste inkomstenbron door een advertentielimiet toe te passen? Hierbij de verklaring: de limieten worden ingesteld om de prestaties per advertentie te verbeteren. In de tabel hieronder vind je de richtlijnen per pagina. Werk je met meerdere agencies voor jouw bedrijfspagina? Let er dan op dat de advertentielimieten niet worden overschreden!

Bron: Facebook

Hoe werken advertentieprestaties?

Nieuwsgierig hoe dit precies in zijn werk gaat? Het aantal advertenties speelt een grote rol bij het halen van bepaalde resultaten. Elke keer dat een advertentie wordt getoond, leert Facebook voor welke mensen de advertentie het meest geschikt is. Hoe vaker die specifieke advertentie wordt getoond, des te meer Facebook leert over de doelgroep en hoe beter ze de advertentie kunnen optimaliseren. Plaats jij meer advertenties tegelijk, dan wordt elke advertentie minder vaak getoond. Zo leert Facebook minder over iedere individuele advertentie en worden ze dus minder goed geoptimaliseerd. Zo geef je meer geld uit, terwijl de prestaties per advertentie afnemen. We weten dat je enthousiast wordt van adverteren (wij ook), maar houd het aantal advertenties per kanaal beperkt. 

We adviseren je graag over de ideale inzet van jouw advertenties! Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan ons via sales@somention.com of 085 876 95 50.

Delen mag ↓