Chat with us, powered by LiveChat
 

De populairste Facebook Reactions

De populairste Facebook Reactions

Sinds eind februari heeft de bekende ‘like-button’ op Facebook versterking gekregen van een aantal nieuwe knoppen, ‘Reactions‘ genaamd. Love, haha, wow, sad & angry zijn inmiddels ongeveer anderhalve maand te gebruiken. Tijd om te kijken welke het meest populair zijn op Facebook!

‘Love’ scoort het best

Van de nieuwe Facebook Reactions wordt het hartje, bekend als love, het meest gebruikt: 45 % van alle nieuwe Reactions die gegeven worden, is een hartje. Love heeft daarmee een flinke voorsprong op haha, die in 23 % van de gevallen gebruikt wordt. De wow, sad & angry komen hierna. Toch blijft de bekende ‘like-button’ de meest gebruikte manier om op een post te reageren: de like wordt nog altijd twintig keer vaker gebruikt dan de nieuwe Facebook Reactions.

Hoe meer Facebook Reactions, hoe beter

Naarmate er meer Reactions worden gegeven op een Facebookbericht neemt de populariteit van dat bericht toe. Videoberichten waarbij minimaal een vijfde van de reactions een haha of wow is, worden bijvoorbeeld drie keer zoveel bekeken. Daarnaast worden statusberichten waarbij minimaal een vijfde van de reactions een love is, 3,2 keer vaker gedeeld.

Ben jij benieuwd hoe wij naast likes, ook loves, hahas en wows genereren voor jouw merk? Neem dan contact met ons op!Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.