Chat with us, powered by LiveChat
 

De Facebook Facelift: waar je als marketeer rekening mee moet houden

De Facebook Facelift: waar je als marketeer rekening mee moet houden

Never change a winning team’, maar soms moet je een keer een grote verandering doorvoeren. Facebook staat aan de vooravond van zo’n ingrijpende verandering, een facelift waar menig celebrity jaloers op zal zijn. Maar hoe ingrijpend gaat deze #FaceLift zijn? Net wanneer de meeste marketeers gewend zijn aan de huidige set-up, is het alweer tijd om te wennen aan het volgende ingenieuze idee vanuit Facebook HQ.

In deze korte kennisblog kijken we naar hoe groot de invloed zal zijn ten opzichte van de oude versie en hoe het nieuwe design eruit zal gaan zien!

De rust zelve
Blauw is al een rustige kleur, maar voor velen was het nieuwsoverzicht nog veel te druk. Daarom wordt er gekozen voor basic wit, clean and simple, lekker recht voor z’n raap!

Maar het wordt nog rustiger, omdat de focus op algoritmes plaats zal maken voor privécommunicatie. Mark Zuckerberg zelf zegt dat ‘de toekomst privé is’, vanwege de enorme stijging in het aantal groepen. Momenteel maken maar liefst 400 miljoen Facebookers gebruik van groepen, wat ongeveer een achtste is van alle gebruikers wereldwijd. 

Groepsdruk
Nog even kijken naar die groepen, want wat is nou de bedoeling daarachter? Groepen zijn overzichtelijker, laten je makkelijker in contact komen met nieuwe mensen en hebben over het algemeen een hogere plek in de hiërarchie in de algoritmes!
Voor veel pagina’s waren de algoritmes langere tijd een doorn in het oog, maar de komst van de groepen is zeker geen negatieve ontwikkeling. Integendeel zelfs, het kan ontzettend positief uitpakken.

Groepen zijn van nature meer community based en zullen je pagina alleen maar meer laden! Zie het als volgt: je pagina is het bedrijfskaartje voor iedereen waar ook in één oogopslag gezien kan worden wie je bent, wat je doet, et cetera. De ondersteunende Facebook-groep is een plek waar de trouwe klanten ‘bij je op de koffie kunnen komen’, een extra dimensie om je huidige fanbase/community nog closer te laten groeien.


In conclusie, het wordt weer lekker sociaal online! Het grote bedrijfje spelen kan wellicht alleen als je jezelf daadwerkelijk zo profileert, maar ook daar zullen langzaam maar zeker kleine scheurtjes in ontstaan. De focus op de Facebook-groepen vraagt om een #FaceLift bij iedereen, eentje die je volgers nog meer in fans moet laten veranderen.

Uiteraard willen, en kunnen, wij daar een handje bij helpen! Neem een kijkje bij ons op de site en houd deze goed in de gaten voor nieuwe artikelen en updates. Vergeet ons ook niet te volgen op de socials en vergeet niet, stay social!Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.