Cinemagraphs | Wat je moet weten?

Cinemagraphs | Wat je moet weten?

Een cinemagraph is een combinatie van een foto en een filmpje, waarbij het beeld kort, maar oneindig wordt herhaald. Het is dus een hybride die een illusie geeft van een oneindige herhaling. Deze nieuwe technologie voor visuele storytelling is zowel elegant als creatief en valt op!

En waarom dan een cinemagraph?
Beeld zegt meer dan tekst, en daarbij werkt bewegend beeld nog beter dan een stilstaande foto. Omdat er een element in de foto beweegt zorgt het ervoor dat jouw volgers langer naar de foto blijven kijken, en dat kan resulteren in een hogere CTR (Click Trough Rate). Daarnaast is het mogelijk om één object uit te lichten wat de volledige aandacht verdient.

Musts voor het maken van een Cinemagraph:

  • Gebruik altijd een statief. Dit zorgt ervoor dat de camera volledig stabiel en stil staat. Zonder een statief is het niet mogelijk om de foto geleidelijk en onzichtbaar te laten overlopen.
  • Begin met een plan: wat is het bewegende object? Welke actie vindt er plaats? Welke gedeelten bewegen en welke gedeelten staan juist stil? Zorg dat je cinemagraph boeiend en betoverend is en beperk de actie in de video tot een minimum, want: less is more!
  • Zorg dat het startpunt en het eindpunt van de video hetzelfde zijn zodat je een cinemagraph creëert die vloeiend in elkaar overloopt. Dit is van belang, want zo lijkt deze oneindig!
  • Balance is key! Er moet een goede balans tussen bewegend en stilstaand beeld zijn. Te veel beweging zorgt ervoor dat de cinemagraph of een video lijkt, en te weinig beweging zorgt ervoor dat de cinemagraph niet opgemerkt wordt.
  • Film voor een goede kwaliteit je video’s altijd in HD (1080p) of hoger (4K).
  • Voor een normale cinemagraph film je op 24 of 30 FPS (Frames per Seconde). Wanneer je een slowmotion cinemagraph wilt maken, film je op 48 FPS.

 

Een aantal toffe voorbeelden kun je hier vinden!

Succes met het maken van jouw cinemagraph! Heb je vragen?
Neem contact op met karlijn@somention.com.

 

Sharing is caring!