Overkoepelende Social Media Strategie

Social strategie voor bijna 100.000 fans

Van Oord. Een enorm bedrijf met grote, internationale naamsbekendheid. Zelfs als je niet in de business zit, heb je wel eens van ze gehoord. Zo hebben ze bijvoorbeeld een grote rol gespeeld in de transformatie van Dubai. Al hun social kanalen hebben daarom ook al de nodige following. Met name op LinkedIn, waar ze al meer dan 96.000 (!) volgers hebben behaald. Van Oord heeft Somention benaderd om niet alleen dit bereik, maar ook het bereik op Facebook en Instagram te vergroten en ervoor te zorgen dat overal één consistente brand identity/merk uitstraling zichtbaar is.

Meer coherentie tussen de kanalen en beter het ‘merk’ Van Oord naar voren laten komen, zijn de vraagstukken waar Somention mee aan de slag is gegaan. Want Van Oord is onderscheidend en het is anders dan zijn concurrenten. Een echt familiebedrijf, waar mensen, persoonlijke ontwikkeling en de natuur centraal staan. Dit moet zijn uiting vinden in alle content.

Op basis van diverse brainstorms met de klant heeft Somention vanuit de overall merkstrategie, een nieuwe social media strategie ontwikkeld. Samen met Van Oord gaat Somention ook nieuwe kanalen en mogelijkheden onderzoeken, zoals bijvoorbeeld employer branding via Instagram Stories en TikTok.