Rennie deflatine campagne

“Scheetjes weetjes”

Awareness Campagne bereikt 1,3 miljoen mensen

Voor Rennie Deflatine heeft Somention een awareness campagne gecreëerd om meer product bekendheid te genereren en gebruik te stimuleren. Met een gezonde dosis humor laten we hiermee het taboe op scheten voor een groot deel los. Wat een opluchting!

Aanpak

 

Niet voor niets proberen we onze winden in te houden. Winderigheid is en blijft ongemakkelijk. Het liefst doen we alsof ze niet bestaan en praten we er nauwelijks over. Daarom weten we eigenlijk weinig over onze eigen windjes. Rennie bracht hier verandering in met luchtige, prikkelende en informerende… Scheetjes weetjes! Want wie kun je nu beter om een oplossing vragen over winden, dan Rennie?

 

Uit onderzoek kwamen verrassende en geinige weetjes over het gedrag en de houding van mensen ten opzichte van het laten van scheten. Naast het plaatsen van deze weetjes, vroegen we bij de doelgroep op hoe zij dachten over het laten van scheten. Dit deden we door middel van het stellen van prikkelende vragen. Het onderwerp bespreekbaar maken helpt de lucht te klaren en helpt Rennie dichter bij hun doel: een einde maken aan het taboe.

 

In deze campagne was voor het behalen van de engagement-doelstelling de keuze voor de juiste contentvorm van groot belang. De Facebook poll en Instagram story met poll-functie bleken het gewenste effect te hebben. Door middel van een retargeting laag hebben we de engaged audience naar verschillende landingspagina’s op de website geleid.

Resultaat

 

Met deze campagne hebben we ruim 1,3 miljoen mensen in de doelgroep weten te bereiken met een contactfrequentie van 7,5 in een periode van 6 weken.

 

Heb jij buikpijn van een social media vraagstuk? Doe er wat aan! Neem contact met ons op via info@somention.com of 085 876 95 50.