Social inhakers

2000% meer engagement

Leen Bakker, de meubelgigant die elke Nederlander wel kent van het knallende magenta kleurtje in de woonboulevard of tv-reclame. Een winkel die elke dag hard bezig is om aan het juiste imago te werken en social een belangrijk onderdeel heeft gemaakt van hun marketingstrategie. Tussen alle andere grote merken op social is het soms lastig op te vallen, zo kwamen zij bij Somention met de vraag om inhakers te bedenken voor Facebook.

Hoe bedenk je een goede inhaker? Er ontstaat een idee, wij adviseren op aanvraag of op eigen initiatief en pakken snel door. Soms kan de inhaker zelfs crossmediaal worden ingezet wanneer de lijntjes met andere afdelingen van Leen Bakker kort zijn, zoals bij het Songfestival 2019.

Met de inhakers voor Leen Bakker hebben wij een extra laag toegevoegd aan de Facebook pagina van het merk. Het belangrijkste ingrediënt is humor in combinatie met een snelle samenwerking waarin engagement centraal staat, ingehaakt op de actualiteit. De inhakers zorgen gemiddeld voor 2000% meer interactie dan de product gerelateerde posts.