Iberogast. Zo simpel als 1, 2, 3.

Een social campagne die oplossingen biedt

Buikpijn, kramp of diarree: er is niets zo vervelend als het vroegtijdig afhaken bij een dinertje met vrienden vanwege maag- of darmklachten. Twee dingen die je kunt doen: je trekt jezelf terug met dekentje op de bank en wacht tot het vanzelf overgaat óf je gebruikt een natuurlijk geneesmiddel dat je van alle ongemakken verlost. Aan Somention de taak om de doelgroep op social te laten kennismaken met hét #1 product bij de behandeling van maag- en darmklachten: Iberogast!

Iberogast carrousel - social

Aanpak

“Het is zo simpel, gebruik Iberogast driemaal daags tijdens je maaltijd en verwerk het in je dagelijkse routine. Het gebruik ervan verlicht je dag en het is zo simpel als 1, 2, 3!”

 

Dat was onze belangrijkste boodschap op Facebook en Instagram. Met de inzet van advertenties hebben we het product geïntroduceerd op social. Vervolgens hebben we met aantrekkelijke content de doelgroep overtuigd Iberogast eens te proberen. Door middel van testimonials en de inzet van passende influencers hebben we uiteindelijk grote groep kennis laten maken met de werking van het product. Als laatst hebben we door middel van retargeting deze mensen opnieuw benaderd en aangezet tot conversie (en dat heeft gewerkt)!

Resultaat

👉 Met de campagne hebben we in totaal 11 miljoen impressies bereikt, dit was 28% meer dan verwacht

 

👉 Onze influencers bereikten met hun content bijna een half miljoen accounts

 

👉 Meer dan 90% van alle acties uitgevoerd op de influencer content bestond uit clicks naar de website!

 

 

Wil jij ook impact maken met social content? Neem dan contact met ons op via info@somention.com of 085 876 95 50. Meer weten over social advertising? Lees hier over de mogelijkheden.

Iberogast - influencers
Iberogast - influencers
Iberogast - influencers
Iberogast - influencers