Chat with us, powered by LiveChat
 

Binnenkort ook een algoritme voor Snapchat

Binnenkort ook een algoritme voor Snapchat

Nu Facebook en Instagram aan de algoritmes zijn gegaan, was het wel te verwachten… Snapchat is ook bezig met de ontwikkeling van een algoritme. Zoals Digiday aangeeft, wordt dit algoritme gezien als poortwachter tussen merken en hun publiek.

Voor wie Snapchat gebruikt weet dat alle verhalen van de accounts die je volgt in chronologische volgorde worden afgespeeld. Met het nieuwe algoritme bepaalt Snapchat wat jij als eerste ziet aan de hand van de inhoud van het filmpje van een merk. Dit is vergelijkbaar met het algoritme waar Facebook gebruik van maakt. Alle content kan gewoon gedeeld worden, maar Snapchat bepaalt wat jij als eerste te zien krijgt.

Dit bepalen zij aan de hand van jouw profiel. Snapchat vult in wat voor jou de meest relevante content is. Hoe zo’n algoritme precies werkt, is vaak een mysterie. Momenteel kun je als bedrijf wel al betalen om je verhaal te tonen in Snapchat’s Discover. Dit is een overzicht van een aantal vaste merken die dagelijks reclame-updates plaatsen, zoals Cosmopolitan, National Geographic, CNN en Vice.

Wanneer Snapchat het algoritme precies gaat uitrollen, is vooralsnog onduidelijk. Wel schijnt hier al aan gewerkt te worden sinds begin dit jaar. Wat vind jij ervan dat steeds meer social mediakanalen gebruikmaken van algoritmes?

Heb je vragen over het gebruik van Snapchat of andere social media? Wij staan te popelen om jou hier meer over te vertellen! Om contact op te nemen, klik je hier.

Sharing is caring!