Alles over hashtags: hoe, wat en waarom?

hashtags infographic

Alles over hashtags: hoe, wat en waarom?

De hashtag: het lijkt een onschuldig hekje (#), maar het heeft enorm veel impact! Met hashtags koppel je namelijk jouw tweet aan een bepaald onderwerp, zodat je op de hoogte kunt blijven van alle berichten die er over dat onderwerp worden gestuurd. Door dit symbool worden alle berichten over dezelfde onderwerpen dus gefilterd, waardoor social media gebruikers gemakkelijk de gewenste informatie kunnen bekijken en vergelijken.

Vooral Twitter is onlosmakelijk verbonden met de hashtag, maar ook op Instagram, Facebook en Google+ heeft het hekje een functie. Wist je bijvoorbeeld dat je foto op Instagram het meeste bereik heeft als je 11 hashtags in je beschrijving zet? En dat een hashtag in je tweet zorgt voor twee keer meer engagement? Check alle feitjes en weetjes over hashtags in onderstaande interessante infographic!

Ga je zelf aan de slag met hashtags? Houd ze dan relevant, bondig en leesbaar! Gebruik consequent dezelfde hashtags, zo bind je jouw bedrijf namelijk aan een bepaald onderwerp en creëer je een conversatie. Wij zijn overigens ook dol op hashtags, dus we helpen je er graag mee verder! Neem contact met ons op om eens samen te brainstormen!

hashtags infographic

Sharing is caring!