Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 4

The Social Recap; week 4

Heeft iedereen de sneeuwstorm der verdoemenis overleefd? Dan beginnen we de werkweek weer met een nieuwe Social Recap! We kijken naar de cijfers van het Nationale Social Media Onderzoek 2019 van Newcom en behandelen we een functie waar men al langer naar uitkijkt. Twitter gaat weer verder waar het gebleven was en trapt Spotify het nieuwe jaar goed af!

 

Social media in Nederland
We kijken er elk jaar reikhalzend naar uit, het Nationale Social Media Onderzoek 2019 van Newcom. Social Media zijn niet meer weg te denken uit het huidige media landschap en staan dagelijks volop in de belangstelling. Maar welke platformen worden op dit moment gebruikt? En met welke frequentie? Wat zijn de stijgers en dalers? Newcom voert al sinds 2010 het grootste onderzoek van Nederland uit naar het gebruik van Social Media. Lees het artikel op Marketingfacts voor een uiteenzetting van de cijfers.

The Social Recap; week 4 - Newcom social media 2019

Bron: Marketingfacts (Social media in Nederland 2019: Facebook verliest ruim half miljoen gebruikers)

Insta Stories and Chill
Wie heeft er tegenwoordig geen Netflix-account of een Instagram-account? De twee platforms hebben zelfs al gezegdes voortgebracht, zoals ‘Do it for the ‘Gram’ of de bekendste van allemaal: ‘Netflix and Chill’. Maar er was geen enkele connectie tussen de twee en Netflix flirt zelfs al een tijdje met concurrent Snapchat. Tot nu… Het is namelijk mogelijk om je favo Netflix-serie of -film via Insta Stories te delen! Netflix-series en -films laten een ongekende buzz achter, zoals Birdbox deed. Combineer die buzz, samen met je eigen Instagram Stories en je hebt een perfecte combo.

The Social Recap; week 4 - Netflix Instagram Stories

Bron: Techcrunch (Netflix now lets you share a favorite titel directly to Instagram Stories)

Je deelt de serie of film vanuit de mobiele app van Netflix naar je Stories en vanuit daar kunnen je volgers via een link naar de desbetreffende serie/film in de Netflix-app! Let wel op, voorlopig kunnen alleen iOS-gebruikers hun binge-watching schaamteloos delen. Gaat Netflix nu met meerdere platforms een samenwerking aan? Het is in ieder geval ontzettend lucratief voor de streamingsdienst wanneer het per platform een andere functie heeft. Met de Snapchat Netflix Originals werd al een interessante stap gezet, maar wordt dit een trend? De tijd zal het leren!

Mag de microfoon uit?
In tegenstelling tot Thierry Baudet die de microfoon graag aan wil, laat Spotify je binnenkort het tegenovergestelde doen. Hoe dan? Het is namelijk zo dat de aankomende functie je bepaalde artiesten over laat slaan in je afspeellijst. Heb je een afspeellijst, maar komt de stem van Bizzey echt je neus uit? Dan is het dus binnenkort mogelijk om ‘speel deze artiest niet af’ aan te tikken. Momenteel wordt de functie getest op iOS, maar zal het hoogstwaarschijnlijk niet lang duren tot het voor iedereen beschikbaar wordt. Toch zit er een klein nadeel aan, aangezien je geen duetten kunt skippen. Dus mocht die ene artiest toch een stiekeme featuring hebben? Dan ontkomt je er helaas niet aan, eventjes doorbijten!

De tweet of het ei, wat kwam eerder?
Een retorische vraag natuurlijk! Toch zit er een onderliggend probleem in voor iedere Tweep, want hoe vaak kom je het niet tegen dat je niet weet waar een bepaalde thread/draadje is begonnen? En wie was de originele poster? Soms duurt het even tot je aan het begin bent, maar een nieuwe functie, -momenteel in de testfase- moet hiervoor een oplossing bieden. Twitter test namelijk een ‘original Tweeter-badge’ om te laten zien wie het draadje is begonnen! De badge komt te staan onder iedere uitvergrootte tweet die je aanklikt, zodat je in een oogopslag ziet wie de discussie begonnen is. Dat, en het is ook een perfect middel om het echte account van neppers te onderscheiden.

The Social Recap; week 4 - Twitter Original Tweeter Thread

Bron: Techcrunch (Twitter testing ‘Original Tweeter’ tag to distinguish who started the thread)

Het laat zien dat Twitter hard bezig is met het blijven ontwikkelen van haar platform. Eerder schreven we al over Twitter 2.0 en nu probeert Twitter op een andere manier ‘fake news’ tegen te gaan.
Wanneer deze functie uitkomt is nog niet bekend, maar stay tuned!

Slidin’ into the business DM’s
WhatsApp Business is nu ongeveer een jaartje oud en er worden nog altijd wat verbeteringen doorgevoerd. Een van die dingen is het gebruik van de desktop en web-apps. Mobiel werkt prima, nu die andere twee nog. Het plan is als volgt: het introduceren van nieuwe tools. Deze waren al te gebruiken op de mobiele app, maar worden dus nu ook uitgerold naar de desktopversies. Wat voor veranderingen kun je verwachten?

The Social Recap; week 4 - WhatsApp Business Desktop

Bron: Techcrunch (WhatsApp Business app adds customer service features to its desktop and web apps)

  • Is het allemaal een beetje onoverzichtelijk? Dan kun je nu je chats organiseren en filteren. Oude en nieuwe klanten, leveranciers, et cetera. Je kunt ze nu allemaal makkelijk markeren en filteren door middel van een kleurtje!
  • Wil je snel iets zeggen, maar heb je geen tijd om een uitgebreid boek te schrijven? Dan zijn de Quick Replies jouw ding! Door een aantal antwoorden van te voren op te slaan, is het mogelijk om met een snelle druk op de knop een bepaalde reactie te geven. Lang leve de efficiëntie!
  • Twee overige nieuwe functies zijn geautomatiseerde begroetingen zodat de ontvanger meteen weet waar hij/zij aan toe is, en de andere betreft out-of-office meldingen, zodat je kan aangeven wanneer je gewoonweg echt niet beschikbaar bent.

Zo wordt WhatsApp Business een stuk interessanter om te gebruiken, waar de meeste zakelijke gesprekken nog steeds via Facebook Messenger gaan. Met deze nieuwe tools wordt het gewoon een stuk makkelijker om ook via de pc in contact te blijven met je klanten en ben je niet alleen meer verbannen tot je mobiel!

Zo pakken alle apps hier ook weer de shine die ze verdienen en lijkt 2019 weer een jaar te worden om uit te kijken naar wat de volgende stap is. Wil je dit allemaal niet missen? Vergeet dan niet ons te liken op de socials en de website goed in de gaten te houden! Tot volgende week!

LEES OOK: The Social Recap; week 3

Sharing is caring!