Chat with us, powered by LiveChat
 

The Social Recap; week 52

The Social Recap; week 52

Allereerst, HAPPY NEW YEAR! Namens iedereen bij Somention wensen wij jullie allemaal een prachtig en voorspoedig 2019. Om het jaar goed te beginnen, blikken we nog even terug op de ontwikkelingen op social media van afgelopen week. Zo kijken we onder andere naar Instagram dat een slippertje beging en kijken we naar hoe Snapchat zich richt op een wel heel aparte doelgroep…

 

Instatap
Een foutje maken is menselijk, natuurlijk, maar toch verwachten we het niet van de grootsten der aarde. Instagram maakte wel een ‘klein‘ foutje en het internet ontplofte werkelijk. Instagram ging namelijk op horizontaal in plaats van verticaal, met de volgende updatetest die dus ‘per ongeluk’ werd gelekt… Voor heel even was het namelijk mogelijk om door je feed heen te ‘tappen’ in plaats van te scrollen. Instagram kondigde zo rond de zomer aan dat er intern gekeken werd naar een nieuwe manier om door je feed heen te gaan, maar zo werd deze dus van de week per ongeluk gelekt.

The Social Recap; week 52 - Instagram Tap Horizontal

Bron: Techcrunch (Instagram accidentally rolled out tap-to-advance feed, removes it)

Zo probeer Instagram haar feed hetzelfde te maken als de Stories, want daar is het sinds het begin der tijden al ‘tap-to-advance‘. Een interessante ontwikkeling, maar daar waren de meningen nogal over verdeeld. Social media explodeerde in negativiteit over de update en massahysterie ontstond alom, maar Instagram repareerde haar fout al snel. Is dit de toekomst van Instagram in 2019? Gaat de InstaExperience volledig veranderen? Time will tell, maar tot die tijd kunnen we nog altijd genieten van het scrollen en liken. Wanneer we weer meer weten over deze update, laten we het zoals altijd direct weten!

Hondenoren, maar dan letterlijk
Als iemand zegt ‘Snapchat filter’, dan komen de hondenoren ongetwijfeld als eerste naar boven. Maar laten de hondenoren nu ook werkelijkheid worden voor degene die deze oren ook echt hebben! Snap je hem niet? Komt ‘ie… Snapchat bracht in november al filters voor katten uit, maar komt nu ook met filters voor honden! Hoe geweldig kunnen we 2019 wel niet beginnen? Filters voor honden! Doggos!

Natuurlijk moet jouw trouwe viervoeter hier wel netjes voor stilzitten, wat al een kunst op zichzelf is, maar als dat lukt is het resultaat werkelijk geweldig! We nemen maar al te graag foto’s of video’s met onze huisdieren of een random dier op straat, maar nu zorgt Snapchat dus wederom voor een extra dimensie. Wij dagen jullie uit om je snaps met je hond of kat in de reacties te plaatsen!

Een strijd op de loer?
In de wereld van berichten versturen zijn er twee koplopers: WhatsApp en Messenger. Toch lijkt er een derde kaper op de kust te zijn die al vaker heeft geprobeerd te profiteren van de steekjes die de andere twee hebben laten vallen: Telegram! Telegram wordt wereldwijd door steeds meer mensen gebruikt en lanceerde eind november haar eigen web-tool, net zoals Web WhatsApp en Messenger via Facebook. Nu gaat Telegram een stapje verder en is het mogelijk om je eigen polls te maken!

The Social Recap; week 52 - Telegram Polls

Bron: Droidapp (Telegram 5.1 krijgt leuke toevoegingen: maken en delen van polls)

In update 5.1 van Telegram kun je dus polls opstellen voor je contacten, maar kun je ook zien hoeveel mensen online zijn in een groep. Heb je een bepaald bericht voor iemand in die groep of wil je een grote aankondiging plaatsen? Dan kun je meteen zien wie de primeur heeft! Om ook in het nieuwe jaar de discussies los te laten barsten hebben we aan het einde van de recap nog een interessante stelling voor jullie!

New Year, nieuwe app met Stories
Een iets andere vorm van new year, new me, want is het nog wel iets nieuws wanneer een app de Stories-functie toevoegt? Waar vorig jaar LinkedIn en YouTube toetraden tot dé trend van het moment, kijken we nu even iets verder dan onze eigen huiskamers.

WeChat, het populairste medium in China, laat gebruikers nu dus Stories toevoegen aan zijn of haar profiel! Hiermee probeert de Aziatische social app dus haar gebruikers wat meer te laten genieten van wat er geboden wordt. Zelf heb je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar het is toch zeker aan te raden om er wat over te lezen! Wanneer een gebruiker een Story plaatst op WeChat, komt er een blauw ringetje naast de profielfoto te staan. Het werkt in feite hetzelfde als de paarse ring bij Instagram, en moet het ‘sociale’ wat meer terug laten komen in de app. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

 

Met deze laatste terugblik naar 2018, kunnen we definitief beginnen met wat 2019 gaat brengen. Stapt Snapchat uit de schaduw dit jaar? Komt Instagram weer met een gekke update of mogen we dit jaar een nieuwe uitdager begroeten? Feit staat wel dat we veel mogen verwachten van de giganten dit jaar en daarom blikken we voor onze kwestie even terug op de berichtenapps!

‘Gaat Telegram in 2019 een rol van betekenis spelen in de concurrentiestrijd tussen WhatsApp en Facebook Messenger?’

Laat je mening achter in de reacties en vergeet ons niet te volgen op de socials! Houd onze website goed in de gaten, lees over de social media trends voor 2019 en nogmaals een geweldig 2019 toegewenst!

LEES OOK:
De tarotkaarten zijn geschud: dit zijn de social media trends voor 2019
The Social Recap; week 51Maandelijks het laatste social media nieuws
in je inbox?

 

Gelukt! Vanaf volgende week ontvang je het laatste nieuws in je mailbox!

Too many subscribe attempts for this email address.