Chat with us, powered by LiveChat

JE MERK PROMOTEN
MET SNAPCHAT (EN INSTAGRAM) LENZEN

 

Gigantisch bereik, gecreëerd door je eigen fans.

WAT ZIJN SNAPCHAT LENZEN?

Je kent ze wel; die grappige elementen zoals hondenoren of de snuit van een konijn die op je gezicht verschijnen bij het schieten van een selfie. Ze zijn een gigantische hype en super simpel te gebruiken via Instagram & Snapchat.

BRENG ALLES TOT LEVEN

Aan de hand van ‘augmented reality’ kunnen we letterlijk alles fabriceren. Van een masker overlay op je gezicht tot een interactieve game. En dit allemaal gestyled in jouw brand.

WAAROM LENZEN?

– Genereer simpel leads aan de hand form-ads. Email adressen opvragen voor het openen van een specifieke lens;
– Maak van je fans ambassadeurs door user generated content te genereren. Zij gebruiken de lens en verspreiden het merk omdat het likeable is;
– Naast Snapchat werkt het ook enorm goed op Instagram! Je bereikt dus een breed publiek op verschillende kanalen;
– Zeer innovatief en like-able als merk

Mogelijkheden

Snapchat wordt onder jongeren steeds meer gehanteerd als een persoonlijke communicatietool. In 2018 is gemeten dat er 1,3 miljoen actieve gebruikers zijn op Snapchat, met daarin een stijgende lijn. De leeftijd ligt iets hoger dan verwacht. Het meeste gebruik zit tussen de 15 en 19 jaar, maar ook zeker een 32% tussen de 20 en 39 jaar.
Voor veel bedrijven is Snapchat al een zeer succesvol kanaal, maar met de mogelijkheid om ook daar lenzen te plaatsen gaat er een wereld voor je open! Op Snapchat is het simpel. Volg je een merk, dan verschijnt de lens tussen de opties bij het schieten van een foto. Alle volgers die je al jaren aan het opbouwen bent kunnen nu dus ook jouw lens gebruiken. Wil je graag lenzen op Snapchat? Ook niet zo heel moeilijk. Je hebt geen account nodig, je kunt alles gewoon zenden en gebruikers delen zelf de content. Geen feed of stories onderhouden!

RESULTATEN

Snapchat is nu nog relatief goedkoop in bereik. Dit zien we ook terug in de laatste advertising cijfers. De lens die wij hebben gebouwd voor Rotterdam The Hague Airport heeft een week aangestaan en is 1.300 keer gebruikt. Met het minimumbedrag van €20,- per dag op Snapchat hebben we hem nog extra aangejaagd. Met een bereik van 1.900 swipe-ups hebben we een flinke club bereikt in zeer korte tijd met relatief weinig budget ten opzichte van andere platformen. Instagram is natuurlijk handig omdat je volgers je lens automatisch te zien krijgen in hun camera.

WAY OF WORK

1. Brainstormen over de uitwerking.

2. Concept gepaard met advertising plan terugkoppelen.

3. Uitwerking van de lens

4. Advertising inrichten

5. Plaatsen van de lens/video

6. Monitoring resultaten

MEER WETEN? VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN VIA SALES@SOMENTION.COM

Name *

Email * (verplicht)

Message

Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met ons privacy beleid